När jag tog den här bilden i början av veckan kände jag en obeskrivlig tillfredställelse och glädje. Vägen för min kompis från ett skyddsrum i Charkiv till första dagen på Parkhagens förskola har som ni förstår inte varit enkel och fortfarande återstår mycket arbete med svensk byråkrati för att hon och hennes föräldrar ska känna välförtjänt trygghet. Jag bor granne med förskolan och jag är på gränsen till högfärdig över att jag nu är registrerad som ”hämtare”.

I Limmared inträffade också en annan händelse, inte lika stor, men den fick stor medial uppmärksamhet. Moderatledare Kristersson besökte Glasbruket och efter rundvandring fick han ta del av företagsledningen bekymmer med skenande energipriser. Att högt uppsatta politiker besöker glasbruket ett valår är något av tradition. Vid ett sådant tillfälle var jag ansvarig för att visa upp oss för den legendariske socialdemokraten Sten Andersson. När jag dagarna före besöket förberedde min presentation lanserade Expressen med krigsrubriker att regeringen vid sitt veckomöte på fredagar hade druckit snaps till lunchen. Så när utrikesministern och hans följe tagit plats i konferensrummet hälsade jag välkommen och började med att överlämna en gåva, Oscar den andres jaktplunta tillverkad på Limmareds Glasbruk, samtidigt som jag tipsade gästen om att de nu kan fortsätta dricka snaps men lite mer diskret. Ministern uppskattade både gåvan och ironin.


På Glasets Hus har vi just avslutat en utmanande vecka där vi stretchat personalresurserna till max. Igår var vi ett härligt gäng som förberedde och levererade 127 bröllopsmiddagar till Grimsås bygdegård samtidigt som cirka 100 lunchgäster besökte oss i värmen. Denna bransch är ständigt oförutsägbar. Tio minuter före stängning igår pustade vi ut och jag hade just sagt till personalen att vi stoppar allt arbete en kvart och vilar, äter och dricker innan vi börjar sista timmens uppröjning. Då inträffade det osannolika, plötsligt stod det 50 norska pensionärer på väg till Öland och önskade glass och kaffe. En dam uttryckte sin besvikelse för att hon fick vänta flera minuter på nybryggt kaffe.

Men vi kör på och i veckan hälsar vi två nya mycket kvalificerade medarbetare välkomna. Det innebär att jag kan lägga min mesta kraft på att hitta finansiering till solceller och nya ugnar. En Absolut nödvändighet.

Vänligen

Kjell