Detta fantastiska smycke är designat och tillverkat av glaskonstnärinnan Bodil Sandell från Östra Ryda. Med hjälp av vår personal kan vem som helst skapa sitt eget mästerverk och hänga runt halsen eller låta det glimra i något fönster eller fungera som en uppskattad julklapp. Från och med nu kan man boka tid. Det kostar 350 kr. Kontakta Bodil om ni vill ha mer information.

Det höga elpriset skakar om rejält och dominerar de flesta samtal. I veckan fick vi det första beviset på hur slösaktiga vi varit. Södra Sveriges hushåll hade reducerat sin förbrukning med 18% under september månad och jag är övertygad om att oktober kommer visa ännu mer drastiska siffror. Jag gör också mitt bästa för att bidra. I fredags kom jag hem strax före skymning, helt genomfrusen efter att tillbringat 4 timmar på golfbanan. Jag hade då längtat efter en lång och varm dusch de senaste timmarna. Innan jag vred på kranen kollade jag som vanligt mailboxen och råkade kolla appen med elförbrukningen. Under torsdagen hade vi förbrukat 43 kwh!!! Innan jag tog tag i att analysera detta beslöt jag för att spara duschen och i stället klev jag ut på gräsmattan i ett ymnigt regn spritt språngande naken och med en hederlig gammeldags tvål i handen. När jag senare under kvällen tinat upp drabbades jag åter av krisen då stearinljuset nådde en bunt papper jag satt och jobbade med. Krisen får mig också minnas min barndom. Varje fredag fyllde pappa upp badkaret i källaren och såg till att jag och lillasyster höll oss rena och propra och när mitt favoritlag Gällstads AIS hade hemmamatch var den gröna handpumpen som gällde och man fick tvaga sig i åvattnet.

Igår arrangerade vi årets Padelgala och vinnarna fick välförtjänta blommor, priser och applåder. Kvällen blev hellyckad om än något försenad. Just när de första gästerna anlänt konstaterade orkestern att de inte fick i gång ljudet. Paniken låg på lur när Bodil ringde kommunens kulturchef (en lördagskväll) och förklarade situationen. Efter att han åkt tur och retur några gånger mellan Limmared och Tranemo hade han som vanligt fixat problemet. Vilken förmån det är att ha en så pragmatisk och hjälpsam kulturchef. Hoppas han inspirerar andra beslutsfattare.

Till er som längtar efter ordinarie Glashytta har jag inga nyheter. Det fattas fortfarande 1 795 000 kr.

I onsdags var det högtidligt värre på Glasets Hus. Tidig morgon damp det ner ett brev från Migrationsverket som förklarade att vår vän och volontär Joseph Tebyasa nu är svensk medborgare.

Vi firade med en härlig Kawkab tårta.

Vänligen

Kjell