Status finansiering projekt 25/12 2022

Status finansiering projektet 1/1 2023

 

Som ni förstår ägnar jag min mesta tid åt att leva upp till löftet att starta upp hyttan under våren. I veckan fick jag ett rejält energitillskott då fyra härliga ”ungdomar” nappade på ovanstående tabell och skänkte 728 kronor. Jag vill också upprepa att det inte enbart pengarna utan signalen att här hjälps vi åt att bevara och utveckla något som är till glädje för väldigt många. Jag är nu helt övertygad om att dessa privata givare kommer få en inbjudan till en storslagen återinvigning och när jag tittar på min lista ser jag att det börjar bli trångt på de första bänkraderna.

Nyår innebär för många att ge löften och uttrycka önskningar/förhoppningar. Jag tog mig en stund och det resulterade i nedanstående:

Löften:

• Jag lovar att starta upp hyttan före sommaren

• Jag lovar att tvätta och städa min bil minst en gång under 2023

• Jag lovar att fortsatt aktivt hjälpa människor som har kommit till Sverige av olika anledningar

• Jag lovar att inte lova något mer

Önskningar/Förhoppningar:

• Att det sker en statskupp i Ryssland. Ser ingen annan utväg från det helvete som pågår.

• Att elpriserna stabileras på en nivå som vi klarar men som stimulerar till sparsamhet. (150 öre?)

• Att vår nya regering lyckas med att förändra allt som de beskrivit som bedrövligt.

• Att Donald Trump sätts i fängelse.

• Att många av de som bara gnäller själva försöker bidra.

Egentligen borde jag inte ge några löften alls efter att å det grövsta brutit ett. En gång på 90-talet efter ett väl genomfört +100 mkr projekt tackade jag en slutkörd ledningsgrupp och förklarade att detta var de sista stora projektet och nu kan vi återgå till en normal vardag men fortsatt utveckla vår verksamhet. Det tog mindre än två år innan jag första gången bröt detta löfte och sedan upprepades det igen. Otaliga gånger påminde mig mina kollegor om detta löfte med en glimt i ögat.

Jag blev påmind om detta under veckan då jag gjorde ett sällsynt besök på min gamla arbetsplats och jag är så glad över att ingen någonsin har hört mig säga att det var bättre förr. Enbart de senaste 4-5 åren har det skett mer än det gjorde under mina nästan 40 år på företaget. Jag var på gränsen till tårögd när rundan var över ock kände en viss stolthet att jag varit med om att starta upp denna framgångssaga bland annat genom att rekrytera flera av företagets nuvarande nyckelpersoner. Jag bländades naturligtvis av all teknik och alla nybyggen men för mig illustrerar denna bild det som imponerar mest. På den gula skyten står det SÄCKAKÄRRA.

 

Kanske svårt att förstå men jag lovar att det krävs bra ledarskap för att få 500 anställda att respektera ”var sak på sin plats” och jag lovar er att denna företagskultur bidrar till både effektivitet och arbetstrivsel.

Nu avslutar jag detta år med att tacka alla våra volontärer och jag önskar er alla ett bättre Nytt År.

Vänligen

Kjell