Veckan gav ytterligare några tusenlappar. Många bäckar små blir till slut en återinvigd hytta. Som vanligt när jag är ute på tiggarstråk till Glasets Hus slås jag av att de fantastiska givarna har passerat de femtio och majoriteten är 70 +. Visst är det lite märkligt men kanske man kan hoppas att detta speciella projekt kan innebära att givmildheten sprider sig ner i åldrarna.

 

Status finansiering projekt 25/12 2022

Status finansiering projektet 9/1 2023

Nu är vår verksamhet i gång på allvar igen efter alla helger och januari bjuder bland annat på följande tilldragelser;

– Nu på fredag är det dags för årets första quiz kväll. Finns 10 platser kvar i skrivande stund.

– På lördag inviger vi årets första utställning, ”Less is more”. Den lokala konstnärinnan Evelina Svahlin ställer ut. Vernissage klockan 13.00

– 6 kvällar i slutet av månaden har vi nöjet att servera 3-rätters middag till de anställda på glasbruket

Personligen är jag ovanligt nervös inför kommande vecka. Det har sin bakgrund i att Bodil kommer tillbaka efter tre veckors landsflykt. Hennes tempo och energi var väldigt hög innan hon gav sig av och jag kan föreställa mig hur det kommer bli efter tre veckors uppladdning i sol och värme. Jag har redan förberett mig på ett antal tillrättavisande om hur jag skött vikariatet men jag kommer nog också få några klappar på ryggen.

Om jag ska välja något som bäst personifierar Glasets Hus ”rörelsen” så är det naturligtvis Måndagsmötet. Då sitter vi där cirka 20-25 pigga pensionärer för att ta del av senaste nytt. Hur många luncher har serverats under veckan, vad var omsättningen, berättar om gäster vi haft, berättar om problem och framgångar. Sedan går Bodil igenom kommande vecka på detaljnivå och kompletterar med önskemål om extra volontärhjälp. Framåt halv tio är det dags att ta itu med alla göromål som resulterar i att ingen kan tro att huset är tio år. 10.30 är det dags för fika och där kan jag konstatera att damborden har mer att diskutera än herrarnas. 12.30 äter de flesta ”restlunch” innan det är dags att ta sig hem för att vila middag. Om detta gäng inte hunnit med allt under förmiddagen kommer ”Synålarna” under eftermiddagen och ser till att tisdag morgon är huset tip top. Du kanske frågar dig vad är det som är så märkvärdigt med det här. Det ska jag berätta för dig.

Att tillhöra denna gemenskap innebär att man;

– Känner tillhörighet

– Får nya vänner

– Har roligt

– Får känna stolthet

– Får lära sig nya saker

– Bryter eventuell ensamhet

– Bryter eventuell långtråkighet

Och som kronan på verket få känna att man är behövd.

Så om du vill vara med så hör av dig. Det är gratis och all frånvaro är giltiga skäl.

Vänligen

kjell