[:sv]

Det händer allt oftare att jag måste ompröva det jag har varit övertygad om är fakta. Nu sker det igen. I sextio år har jag levt med övertygelsen att Svenska Akademin består av aderton stolar och på dessa sitter eliten av landets begåvningar. I veckan har jag lärt mig att internationella experter är inkallade för gissningsvis några miljoner kronor med uppgiften att lära medlemmarna att veta hut och att förstå att man inte ska skvallra om det man har tystnadsplikt om.  Jag hoppas innerligt att inte Alfred där uppe i sin himmel får reda på detta för då är jag övertygad om att han spränger hela Sverige i luften.

En annan färsk nyhet som jag inte trodde var möjlig är att Moderaterna ifrågasätter om alla i den snabbt växande kungafamiljen ska leva på skattebetalarnas bekostnad. Hur vågar dom?

I dag har jag haft förmånen att närvara vid en konfirmation I Sandhults vackra kyrka. Som vanligt nu för tiden, en ljus och glad tillställning, så fjärran från min upplevelse av min konfirmation. Prästen var schartauan och jag var i veckor ångestfylld inför ”husförhöret” på konfirmationsdagen. Det handlade mycket om hur usla vi är och vårt behov av syndernas förlåtelse. När jag några år senare kunde läsa att prästen blivit dömd för åratals av förskingring av kollekten, kunde jag inte förstå hur jag kunde ha blivit så lurad. Man kan inte påstå att denna period i mitt liv stärkte min tro.

Slutligen på detta tema. För mig har alltid uttrycket ”det går som tåget” inneburit att det går väldigt bra. Har det samma betydelse idag.

Jag håller mig till den tidigare betydelsen och konstaterar att GLASMILEN gick som tåget. Med hjälp av SMHI. och en fantastiskt hårt arbetande grupp från vår samarbetspartner LIF blev årets evenemang det bästa någonsin. När 5-600 personer tar en välbehövlig paus vid ”forsen” är det en upplevelse som är betydligt mer religiös än vad nämnde präst försökte förmedla. Med hjälp av drönare har vi förmånen att senare bättre beskriva scenariot.

Jag vill också passa på att rekommendera er som inte har sett den nyinvigda fotoutställningen att göra ett besök. Ett nytaget foto från glasbruket (15 kvm) kommer slå er med häpnad.

Från domstolen inget nytt.

Kjell

Foto: Caroline Engdahl

[:]