Min medarbetare Bodil tar sig allt större friheter. Förra söndagen lovade hon på våra sociala medier att jag skulle visa vår tacksamhet för klimatgåvor genom att skriva en dikt. Då jag är något gammalmodig tycker jag att en dikt ska vara på rim och därför är det faktiskt utmanande. Men lovat är lovat så här kommer mitt verk efter en sömnlös natt.

Många har svårt att förstå
Hur många bäckar kan bli till en å
Men när allt tycks gå i stå
Då fyller några på
Inte bara en gång utan två
Nu längtar redan jag och fru Sandell
Att få träffa dom på vår invigningskväll
Och då få förklara vad dom betytt
För att vi ska få känna värmen på nytt

Två tusen trehundrafyra kronor närmre målet kom vi förra veckan. Det innebär följande status:

Status finansiering projektet 19/3

 2023

Antal givare Kronor per givare Totalt fattas
1 707 538 705 234
10 70 623 705 234
100 7 052 705 234
1000 705 705 234
10 000 71 705 234
100 000 7,1 705 234

 

Utav veckans gåvor var en lite annorlunda. En av våra absolut mest hängivna volontärer fyllde år och i stället för presenter bad hon om bidrag till vårt projekt. Tänk om det manar till efterföljd.

I torsdags hade jag äran att få vara guide. Vi hade besök av 17 sexåringar från Limmareds förskola. Jag kan lova er att ett sådant uppdrag kräver både förberedelser och koncentration. Jag slogs av vilket fantastiskt uppträdande jag mötte, gå två och två på led, räck upp handen och vänta tills du får ordet. Besöket ingick i lärarnas ambition att visa eleverna olika typer av yrken. Veckan före hade de haft besök av Ardagh. På mig verkade det dock som väldigt få ville bli glasbruksarbetare. Fotbollsspelare och frisörska verkar vara mer lockande yrken.

I går fick vi ett oväntat besök. En framgångsrik influenser dök upp och ville träffa mig för att få lite bakgrund till kommande besöksrapport. Hon jobbar för Swedish Adventurer och med tanke på hennes kommentarer kan vi vänta många nya besökare. Hennes yrkesgrupp växer lavinartat och är definitivt en allt större maktfaktor i samhällsutvecklingen. Jag är inte helt säker på att detta är problemfritt. Syftet är ju att vi följare ska tänka, köpa något som influencern får betalt för att rekommendera. Det positiva är att man inte försöker dölja det och jag kan ju inte kasta sten i ett glashus då mina bloggar enbart har syftet att marknadsföra Glaset Hus, vilket jag tydligt deklarerat. Men det är naturligtvis viktigt att man förstår att en influencer inte är neutral eller objektiv. I ett större perspektiv ser vi hur icke objektiv kommunikation kan få förödande konsekvenser. För det kan rimligen inte vara så att ”alla” ryssar tror att befolkningen i Ukraina vill bli befriade av Ryssland. Jag tycker det skulle vara ett krav att alla svenska medborgare över 12 år ska se minst ett nyhetsprogram från SVT varje dag.

Vänligen

Kjell