Förra veckans blogg inspirerade en av våra flitigaste givare till att också fatta pennan. Följande underbara poesi låg på mitt skrivbord i början av veckan. Håll till godo:

Det var roligt att Glasets Hus slog upp porten
tycker vi som har barn och barnbarn på orten
Ett lyft för hela Limmared det var
och det vore kul om det kunde vara kvar
Men allting blev ju så jättedyrt
efter att Putin hade ställt och styrt
Därför tänker vi som så
att om man några kronor över skulle få
kan man skänka dom för att hjälpa till
så inte hyttan behöver stå still
Med många bäckar små
så kan det kanske gå
/Yvonne

.
Ingen förändring denna vecka i Klimatprojektet.

Status finansiering projektet 19/3 2023

Antal givare Kronor per givare Totalt fattas
1 707 538 705 234
10 70 623 705 234
100 7 052 705 234
1000 705 705 234
10 000 71 705 234
100 000 7,1 705 234

 

Ibland funderar jag på hur jag tillsammans med hustrun lyckats fostra/påverka våra barn och barnbarn till att bli goda samhällsmedborgare. Oftast leder det att jag känner mig nöjd. Ibland blir jag väldigt belåten, detta hände i veckan när jag var på besök och kunde till min stora belåtenhet konstatera att mina råd om att ha mössa på när det är kallt har dom tagit på fullaste allvar. Jag utgår från att det stora antalet beror på att de har garderat sig för om några skulle gå sönder eller glömmas. Någon annan anledning kan jag inte komma på.

Vi närmar oss nu den period som är mest hektisk för oss på Glasets Hus.

Trädgårds och hantverksmässa 13/5, Glasmilen 20/5, Glasets Dag 17/6.

Glasets Dag kommer bli något extra i år. Framför allt därför att Ardagh har bestämt sig för att engagera sig. Det innebär bland annat att man välkomnar allmänheten till en fabriksvisning. Kring Glasets Hus kommer man också träffa på 7-8 av de föreningar som företaget sponsrar. Då kan man tex. prova boule och mattcurling, golf, rida ponny…………..

Jag vill också berätta för er att jag också hunnit med att göra en ansökan till Guiness rekordbok. Att få vara med där har varit en dröm i årtionden och nu har jag äntligen kommit på något som jag är övertygad om gör att min dröm kommer gå i uppfyllelse. Kategorin kommer heta:” Världens längst uppskjutna projekt”. För 52 år sedan flyttade vi in i vårt nybyggda hus och för att hålla budgeten åtog jag mig att måla väggarna i garaget. Det har jag faktiskt inte hunnit med. Jag tröstar med mig att färgen jag köpte 1971 för 95 kr kostar idag 845 kronor. Det vill säga jag har tjänat 750 kronor utan ansträngning.

Idag stängde Vinter-studion ner. Tack för alla högtidsstunder. Jag längtar redan till nästa säsong. Och Sebastian, Martin, Elvira, Hanna, Ebba, Frida, Calle, Jonna och William, det är ok att ni tar en vecka ledigt men sen hoppas jag ni kör i gång på heltid för jag vill aldrig höra ” Jej vi elsker dette landet” någon mer gång.

På fredag har vi en härlig kväll på Glaset Hus, ett hundratal trevliga människor samlas för att njuta av den så omtalade XL räkmacka och efter avnjuten måltid lyssna till live musik och samtidigt tävla och pröva sina kunskaper i ”Bredvid spåret”. Om ni lovar kan jag avslöja att första frågan av tolv lyder:

Vi söker en person:
På 10 poäng: Han började sin karriär som taxichaufför
På 8 poäng: Han har jobbat med spioner
På 5 poäng: Han är anklagad för barnarov
På 3 poäng: Mina vänner från Ukraina tycker inte om honom.

Såg att det fanns sju platser kvar efter några återbud. Ring Bodil, 0325-66 00 60.

Vi hörs om en vecka/Kjell