Klimatkontot visar inga förändringar den här veckan men vi planerar nu ändå för några intensiva investeringsmånader. I den bästa av världar har vi allt på plats innan semestertider. Så ni som bidragit rekommenderar jag att börja tänka på vilka kläder ni ska ha invigningskvällen. Själv funderar jag på att köpa något nytt för att riktigt markera att vi än en gång gjorde ”det omöjliga”. Kanske ett par nya stumpor. Så statusen är fortsatt så här:

Status finansiering 2/4 2023

Antal givare Kronor per givare Totalt fattas
1 707 538 705 234
10 70 623 705 234
100 7 052 705 234
1000 705 705 234
10 000 71 705 234
100 000 7,1 705 234

Jag har haft en ovanligt trevlig vecka som följande tre händelser på olika sätt bidragit till:

 • I måndags fick jag vara med och fira en av mina närmsta vänner som fyllde 5 år. Jag känner mig verkligen som en engagerad morfar och jag tänker ofta på om och i så fall hur kommer hon vara påverkad av de fasansfulla veckorna för ett år sedan. En sak vet jag däremot säkert, vi 25 volontär som sjöng och åt tårta har gjort vårt bästa för att ljusa minnen ska övervinna de mörka.
 • I fredags vajade våra flaggor på hel stång när vi tog emot landshövdingen, kommunledningen och ledningen för Ardagh. Inhyrd kock briljerade med en torskkomposition och de avslutade med en Kawkab tårta. Hela besöket kändes uppmuntrande.
 • Men kanske mest humörhöjande var fredagskvällen då vi hade premiär för ”Bredvid spåret”. Den stora räkmackan åtnjöts och bandet briljerade så till den grad att spontan allsång uppstod mitt i tävlingen och kvällen dirigerades av två välklädda konduktörer. Nu jobbar vi mot säsongsavslutningen och vi vet redan nu att det kommer bli absolut fullsatt den 28:e april. Katamando gäster oss och vi kör traditionell quiz.

Det mesta av min tid lägger jag annars på den stora ”städdagen”. Glaset Hus, Lif, Parkgruppen och padelgruppen har gått samman för att lördagen den 15:e april genomföra en arbetsdag inför stundande säsong. Arbetsuppgifterna består av:

 • Göra Glasvallen fräsch inför en ny säsong
 • Kvalitetssäkra padelbanan
 • Städa, rensa i parken
 • Reparera, förbättra i parken
 • Sätta upp byggställningar inför solcellsinstallationen

Det kommer också finnas utrymme för trevlig samvaro under frukost, fika och lunch på Glasets Hus.

En sån här arbetsdag har ett värde av cirka 50 000 kr. I en stad hade dessa kostnader belastat skattepengar.

Tyvärr måste jag tillåta mig lite gnäll också. Inbjudan/förfrågan till att delta denna dag har gått ut till 101 personer (de som oftast eller alltid ställer upp). Trots en påminnelse har 47 personer inte svarat trots att jag vädjat om att få ett svar även om man inte kan eller vill. Jag har mycket svårt att förstå detta och jag upplever det som respektlöst. Någon, i detta fall jag lägger ner otroligt många timmar på att planera en sån här dag. Hur ska man kunna planera om man inte vet hur många och vilka som kommer. Det tar 30 sekunder att skicka ”kommer inte”.

Kanske det finns någon av er läsare som vill delta denna dag eller ni kanske kan förmedla detta till någon som har barn eller barnbarn som tycker det är bra att ett antal ideellt arbetande människor ser till att dessa möjligheter finns. Det är verkligen inget krav att man är boende i Limmared.

Avslutar med några kommentarer från den stora världen:

 • Världens mäktigaste församling FN:s säkerhetsråd, vår garant för fred, bytte ordförandeland den 1:e april. Ryssland håller nu i klubban. Det är sant.
 • För flera år sedan bloggade jag en önskan att Trump hamnar i fängelse. Optimismen har återkommit.
 • Sverige besegrade Finland med 15-0 i damernas VM-final i bandy.

Glad Påsk önskar

Kjell