Klimatkontot visar inga förändring

Status finansiering 9/4 2023

Antal givare Kronor per givare Totalt fattas
1 707 538 705 234
10 70 623 705 234
100 7 052 705 234
1000 705 705 234
10 000 71 705 234
100 000 7,1 705 234

 

När jag skriver det här är vi mitt upp i påskfirandet. Huvudpersonen som för länge sedan fick lida på korset och om jag förstått rätt ville han att vi skulle tycka om vår nästa och ta hand om de mindre lyckligt lottade. Det har ju passerat några år sedan detta hände. Hans budskap har genom sekler kommunicerats med stentavlor, brevduvor, ryttare, tåg, telefon och idag når du ”alla i hela världen” på några sekunder. Trots dagens fantastiska möjligheter att sprida budskap kan man konstatera att han har misslyckats. Denna helg har jag noterat att i Sverige fortsätter barn/ungdomar att skjuta ihjäl varandra. Att ryska medier med stolthet rapporterar att de lyckats ha ihjäl ytterligare att antal personer som de skulle befria. Och mitt i detta börjar åter religionens hemland, Israel börja bomba sina grannar igen. Jag menar bestämt att Jesus har misslyckats och tycker det är så sorgligt att han utsatte sig för ett så fruktansvärt lidande helt i onödan.

Jag funderar ofta på hur man bäst hanterar ovanstående och jag vet ju mycket väl att knepet är att leva i nuet och ta varje chans att efter bästa förmåga leva upp till hans evangelier.

Jag tycker det blir allt oftare jag tvingas ifrågasätta värderingar som jag har växt upp med. Jag föddes med en slags tacksamhet gentemot USA som just befriat Europa från nazisterna och jag är väl fortsatt en anhängare av deras långtgående demokratiska samhällssystem. Men jag måste erkänna att min beundran har fått sig rejäla törnar under senare år. Orsaken till detta stavas Trump. Nu kandiderar han på nytt till att åter bli president och hans chanser bedöms som goda trots att han nu står åtalad för 34 brott. Jag kan inte finna någon annan förklaring än att utbildningsnivån i USA är väldigt låg.

Nu släpper jag den stora världen och återvänder till min lilla värld som jag påtagligt kan påverka.

I helgen har vi öppnat upp stugan i Falkenberg. Stora delar storfamiljen var på plats men alla utom en tvååring förde en undanskymd tillvaro. Jag kan ju bara hoppas att hon tar till sig de rätta värderingarna om sina medmänniskor och uppriktigt är jag ganska optimistisk. Kärlek smittar.

På GH har Bodil färdigställt personalplaneringen för sommaren vilket är ett minst sagt omfattande och komplicerat jobb. Här är några av de frågeställningar som hon har tampats med:

  • Tillgodose semesterönskemål när vårt behov är som störst
  • Fördela feriearbetarna ”rättvist”
  • Alltid ha tillräcklig erfarenhet på plats
  • Hantera svängningar mellan 25 till 80 timmar per dag
  • Ha tillräckligt med personal på plats
  • Undvika överbemanning. En person ”för mycket” per dag kostar 300 tkr per år

Det är med stor glädje jag konstaterar att vi är en populär arbetsplats. Tyvärr måste vi tacka nej till många skolungdomar. Vi är på riktigt stolta över hur nervösa 16 åringar några år senare till exempel charmar en utländsk gäst och därmed bidrar till nya besökare.

På lördag är det dags, då kommer ni förstå att det är allvar med vårt stora projekt. Ett gäng härliga volontärer sätter upp byggställningar inför monteringen av solceller som tar fart veckan därpå.

Om ni går och drömmer om att få rensa ogräs kan jag erbjuda detta i parken nästa lördag. Ni kan ansöka om deltagande genom att ringa Bodil (0325-660060). Ni bör ha viss erfarenhet från denna typ av arbete. Att se skillnad på en kveka och hagtorn är en förutsättning. När ni rensat färdigt får ni tillfälle att hjälpa till i disken.

Vi hörs om en vecka

Kjell