[:sv]


De senaste 50 åren har jag haft någon form av befattning som innebär ledarskap. Viss talang, kvalificerad utbildning och ett stort intresse för dessa frågor har gjort att jag idag känner en trygghet i rollen. Med början idag vill jag dela med mig av mina grundläggande värderingar för att nå framgångsrikt ledarskap.

”Se till att du skapar en kultur där beslut fattas utifrån VAD SOM ÄR RÄTT och inte VEM SOM HAR RÄTT.”

Jag har jobbat i företag (andra länder) där det var självklart att högste chefens förslag alltid var det ”rätta” trots att det var uppenbart att kompetensen fanns ”ute på golvet”.

Som chef för Glasets Hus har jag verkligen fått pröva på att leva efter denna filosofi. Ibland känns det lite tungt att bli nedröstad fem gånger per dag men när man jobbar med kompetenta tjejer som Akka, Ebba och Bodil är det oundvikligt och efter att under veckan talat med ett hundratal av 719 julbordsgäster är jag än mer övertygad om att lyssna till dom som är mest kompetenta.

Under den gångna veckan har jag också haft förmånen att lyssna till Ardaghs företagsledning när de gjort sin presentation för anställda vid julborden på GH. Jag blir djupt imponerad och tackar högre makter att jag inte hemfallit åt att varken tänka eller uttrycka ”det var bättre förr”.

Vill avsluta dagens inlägg med att officiellt meddela att jag kandiderar inte längre till en av stafettsträckorna på 4×10 km i kommande OS-stafett. Jag bestämde mig i fredags efter jag åkt 8 varv på Hagatorpets fantastiska 600 metersslinga. Då hade den gamle fotbollsspelaren Peder Folmalis kört om mig fyra gånger!!

Vi hörs om en vecka/Kjell

[:]