[:sv]

Nu mina vänner är det bara en vecka kvar tills vi har förmånen att deltaga i ett demokratiskt val. En förmån som vi tar för givet men som inte är självklar när vi ser oss om i världen. Varje valdag minns jag med odelad glädje och tacksamhet hur denna dag gestaltade sig i vårt hem. Mamma och pappa klädde sig med det finaste de hade och jag min syster fick följa med till vallokalen och söndagsmiddagen var lite extra påkostad denna dag. Det var oundvikligt att inte ta till sig att rätten att lägga sin röst i ett demokratiskt val är något att slå vakt om.  Tyvärr delas inte denna uppfattning/uppskattning av alla. Noterade att Jimmie Åkesson i torsdags vid två tillfällen inte kunde/ville svara på frågan om han föredrar Frankrikes president Macron eller Rysslands Putin och de värderingar de företräder. Mer glädjande är att jag fått intressanta frågor från osäkra röstberättigade barnbarn och yngre medarbetare på Glasets Hus. Så kära du gå och lägg din röst och gärna på ett parti som du tror vara kapabla den svåra uppgiften att leda ett land.

Igår var det åter en högtidsstund att vara volontär på Glasets Hus, vi arrangerade ett fantastiskt bröllop. Glädjen, samvaron, atmosfären och känslan av Nobelfest är obetalbar. Jag förstår uppriktigt inte varför man åker till Las Vegas och gifter sig när det finns ett Glasets Hus. Kan det vara så att spelstaden drar lite extra, om så är fallet är jag övertygad om att vi har kapacitet att erbjuda bingo i samband med bröllopsmiddagen men hittills har vi inte fått frågan.

I morgon börjar ett nytt ”bygge” i vår eventhall och på lördag är det vernissage. Vi har fått förmånen att få ställa ut verk av Bengt Gustavsson, den tidigare Tranemokonstnären. I en annan del av hallen presenterar Sveriges Konstsmidesförening som visar årets bidrag till sin årliga medlemstävling.

Förutom dessa två utställningar kommer Tranemo hembygdsförening visa sin utställning om järnframställning i Tranemo på vikingatid och medeltid: Järnframställning i blästerugn.

På kvällen slår vi klackarna i taket i bästa Rockabilly stil. Det är fortfarande oklart om Chuck Berry kommer men vi lovar att det blir trevligt.

 

Från domstolen inget nytt

Kjell

 [:]