[:sv]

De senaste veckorna har det varit svårt att undvika att hamna i en diskussion om de misslyckade försöken att bilda en regering. Sandlåda, maktbegär, barnungar är vanligt förekommande betyg på våra politiker. Jag har en något annorlunda syn på det som pågår. Varje parti har ju fått sina röster utifrån vad de står för och vad de lovat om de får möjlighet att regera. Det parti som då i konstruktiv anda gör avkall på någon av sina hjärtefrågor kommer med stor sannolikhet att straffas hårt av sina väljare. Alltså uppgiften är minst sagt svår och jag hoppas på någon form av samlingsregering där ingående partier har fått svika sina väljare lika mycket.

Min eventuella stafettplats i VM laget är plötsligt inte alls ouppnåelig. I torsdag åkte jag 5 km på 30 minuter vilket innebär en förbättring på 25%. Med samma resultatutveckling under kommande veckor borde det vara svårt för förbundskaptenen att förbigå mig när det är dags för uttagning.

Under veckan har jag firat 73 årig födelsedag och jag har också påmints om att jag börjar bli gammal. Min förmåga att ta till mig nya företeelser i vårt samhälle blir alltmer konservativ. Firandet av Hallowen tycker jag är pinsamt bedrövligt. Jag har utomordentligt svårt att se vitsen i att barnen uppmuntras till att klä ut sig till spöken och ge sig ut på ”bus eller godis”. Förstår att epitetet sur gammal gubbe ligger nära till hands men nu har jag fått det sagt.

I fredags var det då dags för den stora årliga festen. Glasets Hus samlade nästan exakt 100 volontärer till en underbar kväll med trerätters middag och kvällen avslutades med en prestigefylld Quiz där gästerna visade en imponerande allmänbildning. Kvällen höjdpunkt utan konkurrens kom helt oväntat. Vi avtackade vår så omtyckta kökschef Anna-Karin och senare på kvällen greppade hon mikrofonen och höll ett elva minuter långt tal om sina 5 år på Glasets Hus. Ett helt fantastiskt framförande och ett briljant innehåll gjorde att applåderna aldrig ville ta slut.

Nu ser vi fram emot farsdagsmiddagen vi serverar på söndag. 

Från domstolen inget nytt. 

Kjell[:]