[:sv]

1943 cyklade min far tillsammans med några kamrater till en danstillställning i Vegby. De bodde alla i Boarp inte ens en mil från festplatsen och på väg hem under natten stannade dom till i Götåkra och tog mod till sig att väcka upp en bonde som de visste hade införskaffat en radioapparat. De ville som en majoritet av svenska folket lyssna till ett referat från USA när Gunder Hägg sprang 1500 meter under sin Amerikaturné. Jag skriver dessa rader därför att vi under en fikapaus under veckan kom att tala om vilken generation har fått uppleva mest av framsteg. Min far sa i samband med att han berättade om denna händelse att ingen generation kommer någonsin få uppleva så mycken positiv utveckling som hans. Senare i livet åkte han på charterresa till Rhodos och körde en egen bil. Frågan som jag inte kommer få svar på är om han hade uppskattat Twitter och Facebook.

Tillbaka till nutid och vardagen som i stor utsträckning handlar om parkprojektet. I skrivande stund är det 124 dagar och 19 timmar kvar tills vi inviger parken. Jag röstade på drottning Silvia tillsammans med Bruce Springsteen men blev nedröstad och nu är huvudspåret att det blir barn som kommer få det ärofyllda uppdraget. Under mötet diskuterade vi återigen ”vad ska parken heta”. Även här blev beslutet att det får barnen bestämma. Hela kommunen skolklasser kommer få möjlighet att komma med förslag. Detta att engagera hela kommunen är en röd tråd i projektet. Vi hoppas och tror att var man än bor i kommunen blir detta ett fantastiskt tillskott, ett närliggande utflyktsmål för familjen eller kanske tillsammans med långväga gäster på besök. Att vi genomför detta utan att söka kommunala medel innebär att vi fortfarande har stora ekonomiska utmaningar kvar och vi hoppas kunna övertyga kommuninvånarna att stödja projektet.

Dagens halvmil på Hagatorpet gör att jag börjar tvivla på någon elitsatsning. Det tog 35 minuter och spåren var trots väder och många besökare i sedvanlig hög klass.

Vi hörs om en vecka/Kjell[:]