[:sv]

Idag är det 589 dagar sedan Jose Hernandez steg in på GH minimala kontor/förråd. Hans budskap var; ”vi är ett antal barnfamiljer som umgås och allt oftare handlar samtalen om hur Limmareds samhälle förvandlats från spökby till något vi alla är väldigt stolta över. Förra veckan slog det oss att vi gör ingenting utan bara tackar och tar emot samtidigt som vi inser vilket enormt arbete GH volontärerna ligger ner. Vi bestämde oss, vi vill visa vårt samhällsengagemang, vi bygger en park. Vi ser ett behov som komplement till GH där barnen är i fokus.” Efter en diskussion som pågick minst fem minuter bestämde vi oss och samtidigt slog vi fast att invigningen ska äga rum kl.11.00 den 15/6 2019. Nu är den tidpunkten 137 timmar bort och känslan i projektgruppen ”we did it” är överväldigande.

Jag har genom åren genomfört väsentligt större projekt men detta har varit alldeles speciellt. Att få jobba med en yngre generation som gång på gång inte tycker som jag har varit utomordentligt stimulerande. Att gång på gång bli överkörd av tjejerna i gruppen har varit smärtsamt men jag måste ju leva upp till vad jag ”föreläser” om, vem som har rätt är oväsentligt, vad som är rätt gäller.

Förra veckans blogg har nu lästs av 446 personer och jag utgår från att många er undrar, vem är Jose Hernandez, så jag tar mig friheten att försöka förklara detta. Det är en kille som bor tillsammans med en fantastisk sambo och tillsammans har de två barn. På jobbet driver han ett omfattande EU- projekt med ambitionen att människor med olika former av handikapp ka få chansen att komma ut i det ”verkliga” arbetslivet. På sin fritid är han engagerad i Limmareds IF där han bland annat är nyckelperson i fotbollsskolan. När en grupp ungdomar trakasserad GH var det Jose som hittade konstruktiva lösningar. Hans roll i tillkomsten av Parken är helt avgörande. När han får några minuter över tar han gärna en pilsner med några från hans imponerande nätverk. Nu kanske ni inte tror mig, men han är utlänning, precis som Zlatan och Silvia.

I veckan ska jag skriva omfattande slutrapporter till Allmänna Arvsfonden och Boverket. Bland alla frågor som ska besvaras sticker en fråga ut, vilka svårigheter vi mött under projektgenomförandet.

Tyvärr är det bara att konstatera att svårigheterna har varit helt kopplade till vår kommuns agerande eller brist på agerande. Det är naturligtvis uppseväckande då vi levererar ett projekt för 6 miljoner utan kostnad för kommunen. En kommun som har ambitionen att göra kommunen attraktivare för att öka fler invånare och därmed högre skatteintäkter. Personligen tror jag GH och Parken påverkar i positiv riktning.

Rapporten kommer att handla mycket kring parkgruppens ambitioner att fortsatt engagera hela kommunen. Samarbete har redan etablerats med Länghems Basket, Tranemo Innebandyförening, Tranemo Gymnastikförening, Kulturskolan, Limac, Limmareds IF, Nittorps IK. Många av dessa träffar ni redan under invigningen.

Slutligen, denna veckas blogg är annorlunda. Det kostar 100 kr att läsa den. Vänligen Swisha  1231068774. Skriv ditt namn, telefonnummer och Parken-blogg. Dela gärna denna veckas blogg. Bland alla ni som ”betalt” med detta budskap kommer vi lotta ut ”två timmar i hyttan med en glaskonstnär som vinnaren kan utnyttja som hen vill”.

Är redan lite spänd på vad jag kommer att skriva nästa vecka.

Vi ses på invigningen

Kjell

[:]