[:sv]Idag vänder jag mig först till er som är lite intresserade av fotboll. En nära bekant till mig firade sin 23 åriga födelsedag på ett alldeles unikt sätt. Klicka på länken här,    https://www.instagram.com/p/ByHgTxohylH/?igshid=172u42o31vzcp

Till er som inte är så engagerade i fotboll kan jag berätta att ni just sett något unikt. Avståndet är 55 meter.

Så över till PARKEN, det är nu 13 dagar kvar till invigningen och även om det ständigt dyker upp nya utmaningar så känns det som vi har läget under kontroll. Helgen fick en strålande inledning. Klockan åtta lördags morgon samlades vi för frukost. Fem proffs och 10 hantlangare. Alla jobbade volontärt och klockan tre var SCENEN FÄRDIG!. Det var en sådan där dag då det fanns volontärer som tackade att dom fick vara med. Gemensamt mål, stolthet, känna att man bidragit. Lördag 15:e juni kl.11.00 äntras scenen av en underbar barnkör som övar för fullt och jag är ganska säker på att flera i projektgruppen kommer fälla några tårar.

Tyvärr förbyttes denna sköna känsla till något helt annan tidig söndagsmorgon då jag fick ett meddelande om att ungdomar tagit sig in i parken trots två meter höga stängsel. Krossat glas i ”Båten”, glassplitter i rutschkanan och glassplitter på grönytor. Man blir så jävla trött. Vi jobbar hårt för att finna de skyldiga så de får förklara sig och ta konsekvenser av sitt agerande. Är du förälder och tror ditt barn vara inblandat tycker jag du ska kontakta oss.

Förra veckan skrev jag om mitt litterära intresse och idag ska jag avslöja att jag också lägger tid på att finna bra TV-serier. Under julhelgen hörde jag hustrun ivrigt diskutera en serie med min syster. Jag förstod på deras engagemang att detta måste jag ge chans. Det är en australiensisk serie som heter ”Hemma igen” och som gått på TV1. Jag började titta strax efter nyår och har jag sett alla avsnitt (67) och det utspelar sig 1950-talet vilket kanske bidrog till att jag klassar serien som en av de bästa jag sett. Ni vet en sådan som man tänker redan när man vaknar ”i kväll ska jag”. Serien är naturligtvis inte i klass med ”Hedebyborna” och absolut inte jämförbar med danska ”Matador” som jag sett i sin helhet tre gånger.

Hör ni, än har ni chansen att köpa lotter och stötta oss som gör vår kommun attraktivare.

Kjell[:]