[:sv]

I fredags kunde vi läsa i Dagens Industri att Ardagh Limmareds Glasbruk tecknat ett 10 årsavtal med Pernod Richard om leverans av Absolut Vodkaflaskor.  Avtalet är värt mer än 5000000000 kr. Redan under min aktiva tid var jag ofta väldigt irriterad över hur lite lokal uppmärksamhet kommunens stora företag får. Jag har utomordentligt svårt att acceptera den ”ta för givet” attityd som jag upplever när det gäller Nexans och Glasbruket. Borås Tidning har ännu inte kommenterat händelsen!

 Kommunen kanske denna gången, trots sparbeting, kostar på sig en blombukett. Att dessa båda företag år efter år levererar 1000 jobbtillfällen är naturligtvis avgörande för vår kommun och av stor betydelse för Sjuhärad. Att företagen får detta förtroende att investera och leverera i internationella koncernmiljöer beror på att de lokala ledningarna och deras duktiga medarbetare gör ett uppseväckande bra jobb som är värd all uppmärksamhet.

Igår avslutades golfveckan på Kinds GK. Jag deltog i fem av de 8 tävlingarna och varje dag var en njutning. En bana i ”världklass” och en suverän organisation. Inför varje start var jag ganska övertygad om segerchans. Mitt bästa placering blev 37:a! Jag har försökt analysera detta och kommit fram till huvudorsaken var otur.

Idag blir det en kort blogg för jag har en ny kortsemester nere vid västkusten. Har det oförskämt bra i ombonad miljö men frågan är om det går upp mot semestern 1955 då pappa och mamma tog mig och lillasyster till en vecka i Skrea där vi upplevde ”himmelriket” i en 9 kvm stuga och avslutade veckan med måltid på Kvarnvingen innan vi klev på rälsbussen tillbaka till Vegby med uppehåll i Limmared.

Vi hörs om en vecka.

Kjell[:]