[:sv]Denna veckan har jag åter delat min tid mellan kust och inlandet. Så här långt har sommarens väder varit helt enligt mina förhoppningar. Jag beskriver det som ”lagom” för mina intressen. Inte för varmt för golfrundan och framförallt lagom för familjer att göra en utflykt till Glasets Hus och Glasparken. Under de tre första juliveckorna har vi serverat 800 fler sommarbufféer än motsvarande tid förra året. Väldigt många besöker parken och kombinerar det med lunch hos oss och förra årets extrema värme inbjöd inte till utflykter. Vår satsning på ”glass i världsklass” verkar bli den succé vi hoppades på och utställningen Polis, Polis besöks varje dag av hundratals intresserade. Vi laddar nu för Antikveckan som tar sin början om några timmar och vi hoppas vår organisation kan ta hand om de tusentals människor som kommer kombinera fynd i alla butiker med besök  i våra så uppskattade anläggningar.

Varje sommar så långt tillbaka som jag kan minnas har Borås Tidning gjort ett reportage om semestrande Sjuhäradsbor som hyrt boende i Varberg-Falkenberg. I år har jag inte sett detta varför jag tog mig friheten att göra ett eget reportage. Som ni ser på bilden träffade jag ett ungt par som bodde i liten hyrd stuga. De var från Gråbo och Limmared och just denna dagen hade de bestämt sig för storstädning. Jag fick tydliga direktiv att inte gå in med skor på. Dom hade haft en mycket bra semester så här långt och tyckte att badvattnet varit både varmt och kallt.

För mig inträffade veckans absoluta höjdpunkt under fredagen. Jag är nu totalt fokuserad på mitt jätteprojekt att bygga ett förråd på 1,5 kvm. Med hjälp av Google har jag kommit fram till regling. Efter moget övervägande hade jag bestämt mig för att inte använda spik utan gå över till skruv. Jag var nära att ändra mig när jag efter en timmas letande i alla tänkbara utrymmen inte kunde finna en ”bits” som passade inköpta skruvar. Klokt nog bestämde jag mig för att åka in till Fynda, världens bästa affär, och då fann jag en förpackning med 15 bits elegant och smart förpackade. När jag konstaterade att priset var 99 kr var lyckan fullständig. Och nu sitter jag och funderar på hur är det möjligt att producera, distribuera, sälja detta underverk till ett sådant pris. Enbart den sofistikerade förpackningen är värd det dubbla. Jag menar 4cl whiskey kostar 100 kr.

I år är det första gången på 13 år som jag inte varit på Gothia Cup överhuvudtaget. För er som inte varit i Göteborg och tagit del av detta världsevenemang någon gång rekommenderar jag ett besök. Du behöver inte vara intresserad av fotboll, du får ändå en upplevelse att minnas. Ungdomar från hela världen, entusiasmen, glädjen gör att du längtar till nästa år. Min debut gjorde jag 2006 och hade som farfar tilldelats rollen som filmare av matchen mellan Limmared och ett lag från Chile. Barnbarnet var väldigt lyckosam i matchen men glädjen förbyttes till besvikelse när vi konstaterade att han som höll i filmkameran missat att ta av linslocket!!

Vi hörs om en vecka

Kjell[:]