[:sv]

Idag ska jag ge er en sammanfattning av projekt PARKEN. Glasparken invigdes den 15:e juni. Så här långt har mottagandet varit över all förväntan. Parken är ständigt full av besökare i alla åldrar och många av dem är långväga gäster. Sex miljoner kronor har det kostat och finansiering blev slutligen så här: Arvsfonden och Boverket 3,4 mkr, Sparbanken Tranemo 0,5mkr, lokala företag och allmänheten (lotteriet) 0,5 mkr, föreningen 1,6 mkr varav det mesta är ett nytt banklån. Vi hoppas naturligtvis att allt fler besöker Glasets Hus och därmed bidrar till amortering och räntor. Vi är själva helt övertygade om att vi gör en stor samhällsinsats genom detta projekt. Barn i rörelse, nya möten, tillgängligt för alla oavsett ekonomiska förutsättningar och ett kraftigt positivt bidrag till bilden av Tranemo kommun.. I veckan har vi startat upp ett nytt projekt. En utomordentligt kvalificerad grupp ska inom några veckor presentera en plan om hur vi gör parken ”grön” och estetiskt blir något man talar om. Jag vill också upprepa att vi gärna ser att fler föräldrar och mor-far föräldrar hör av sig till oss och talar om att de kan tänka sig lägga några timmar per år för att vi ska orka hålla parken i önskvärt skick. Och så vill jag förtydliga, när du är där är det tillåtet att ta fem minuter med sopborsten och det är också tillåtet att plock upp skräp och slänga på avsedd plats. Med stöd från Leader startar vi nu också ett 3-årigt projekt där vi ska arrangera olika typer av engagemang i parken. Följande föreningar och organisationer är för närvarande våra samarbetspartners:

Kulturskolan. Limmareds IF. Fåle OCR. Länghems Basket. Tranemo Gymnastikförening. Tranemo Innebandyklubb.

Här kommer ett lysande exempel. I morgon 26/8 kl. 17.30 är ni varmt välkomna till Parken. . Då hälsar Fåle OCR välkomna till familjeträning. 60 minuters träning för alla mellan 4 och 100 år. Inga förkunskaper behövs. Ni kan också titta på och kanske deltaga nästa gång.

Så över till en TÄVLING som härmed utlyses. Vi ber om idéer om vad vi kan hitta på för att få in pengar till att betala vår parkskuld så fort som möjligt. Lämna era förslag till Bodil (bodil@glasetshuslimmared.se). Bästa förslaget kommer belönas med en glass med två kulor (valfria).

Nu är fotbollens höstsäsong i gång på allvar. I veckan testade jag mitt yngsta barnbarn på hur många spelare i Liverpool han kunde namnet på. Han klarade 13 namn under minuten och nu kan man bara hoppas att han också kan lära sig multiplikationstabellen i den 12-åriga utbildning han påbörjade i torsdags. 

Nu måste jag sluta, ska ta emot familjen Jehad för en veckas välförtjänt semester på västkusten som just nu bjuder på sagolikt väder.

Kjell

[:]