[:sv]
Måste börja med att ett erkännande. Jag hade fel förra veckan när det gällde golfklubborna. I tisdags spelade jag kanske den bästa golf jag någonsin gjort trots dessa felkonstruerade klubbor. Jag grämer mig fortfarande över att jag måste gå in till Simon i shopen och be om ursäkt för mitt felaktiga beteende.

Men jag tröstar mig med att det är betydligt större pojkar som beter sig illa. Världens mäktigaste man tog del av Greta Thunbergs tal i FN där hon personifierade ledsamhet och förtvivlan. Då twittrar denne man ” Hon verkar vara en väldigt glad ung flicka som ser fram emot en ljus och underbar framtid. Härligt att se.” Jag är medveten om att han är demokratiskt vald men finns det inga regler för hur dum man får vara om man ska inneha världens viktigaste ämbete. Har förstått att han också spelar golf så jag har bestämt mig för att bjuda in honom till en runda på Kinds GK:s fantastiska bana och då ska han bli sportsligt förnedrad. Tyvärr är det så att både Trump och jag är bedrövliga amatörer om man jämför med Nordkoreas förre ledare Kim Jong II som enligt inhemsk press gjorde 18 hole-in-one  när han spelade sin första runda 1994. Här kan man tala om talang men han hade säkert väldigt bra klubbor.

Fredagen var en höjdare. Höstens första Quiz, cirka 125 gäster som gnuggade sina geniknölar och njöt av Rickard Skoglunds underhållning. Snacka om ”feel good” när alla sjöng med i ”en kväll i juni”.

Lördagen tillbringade jag hela dagen på Glasets Hus och som en oslagbar belöning fick jag träffa en tjej från Hälsö. Hon hade under några timmar firat sin 80-årsdag tillsammans med nära och kära. De hade avnjutit en trerätters middag och den förtjusande damen hade fått blåsa sitt eget glas i hyttan livligt påhejad av anhöriga. Hennes belåtenhet över vårt mottagande och arrangemang visste inga gränser när hon ”nävatackade” mig.

Tyvärr får vi allt oftare klagomål på parken. Föräldrar är störda och missnöjda över att man inte får något gjort därför att ungarna tjatar sig till ett besök i parken i stort sett varje dag. Det planerade altanbygget blev inte av i somras. Gräsmattan hinner vi inte slå. Vi hade bestämt en timme, det blev tre. Så låter det men i grunden känner vi att också föräldrarna stortrivs när dom ser sina barn i full nyttig aktivitet istället för timtal framför ett TV-spel.

Veckan som kommer ska jag ägna mig åt att försöka förstå hur Elfsborg stundtals spelade ut guldjagande AIK och till slut spelar oavgjort trots att laget enligt alla insändarexperter har en totalt inkompetent klubbchef och tränare med en budget som troligen är cirka en femtedel av motståndarens.

Kjell
[:]