[:sv]

I dag ska jag börja med något så ovanligt som att ge ett investeringstips. Som ni vet måste man vara försiktig med sådant men i det är fallet är jag helt säker på att de som följer mitt råd kommer få en mycket god avkastning. Jag rekommenderar alla att varje år investera 200 kr i ett medlemskap i Kultur 1740/Glasets Hus. Insatsen innebär en säker avkastning i form av:

  • Fri entré hela året till museet, glashyttan och våra utställningar
  • Att få känna delaktighet i fortsatt utveckling av Glasets Hus/Parken
  • Att stödja ideella krafter som gör vår kommun attraktivare
  • Att visa uppskattning för att vi erbjuder en fantastisk park utan några avgifter

Swish: 1231068774
Bankgiro: 783-8246

I fredags arrangerade vi ett event i parken i vår ambition att stimulera barn och ungdom till rörelse. Det blev en häftig seneftermiddag och vi var mer än 200 personer som visade engagemang.


Nu laddar jag inför morgondagen. Måndagar är Glasets Hus viktigaste dag trots att vi håller stängt. 09.00 börjar veckomötet och då är 25-30 volontärer samlade för att ta del den gångna veckans nyckeltal och händelser. Varje dag jämförs med fjolårets motsvarande och vi diskuterar de viktigaste händelserna. Sedan tar Bodil över och går igenom veckans bokningar och beskriver vilka dagar vi gärna tar hjälp med disk, extrastädning etc. På agendan finns ofta förslag till ytterligare förbättringar av vår verksamhet. Efter mötet startar en intensiv uppfräschning av huset och vid lunchtid är hela huset som i nyskick trots sina snart åtta år. Av någon anledning så tar elvakaffet längre tid för damgänget än för herrarna. Efter lunch startar nästa aktivitet, syjuntan, vars viktigaste uppgift är att bemöta väntande resenärer på ett trevligt sätt. Mitt förhållande till symöten är mycket positivt. Denna positiva hållning bär jag med sedan barnsben då min mor varannan måndag deltog i ett symöte som innan det upplöstes hade en minst 40-årig historia. Det innebar att tisdagar var som julafton , jag och min lillasyster fick då två kakor var som mamma tagit med sig från gårdagskvällen (det bjöds alltid på minst 8 sorter) och traditionen bjöd att man ska ta av alla och de man inte åt upp tog man med sig hem. Höjdpunkten var när symötet ägt rum hos Greta och mamma visste att hon hade en kaka som var min absoluta favorit. Reflektion, dagens ungdom har nog större krav på en lyckad dag.

Slutligen, är det någon som vet när årets Melodifestival börjar. Det brukar ju uppmärksammas i media men jag har jag inte sett eller hört något. Jag har faktiskt inte sett en minut av detta arrangemang sedan jag av en händelse för många år sedan lyssnade till Björn Ranelid och såg att hans låt fick poäng.

Men en sak har jag koll på. På fredag smäller det; Schlagerkväll på Glasets Hus med glitter och glamour. Ni har väl bokat plats.

Kjell[:]