Mitt under pandemin pågår två stora ”flyttprojekt” i vårt land. Hela centrum av Kiruna ska flyttas 300000 cm och jag ska flytta min nybyggda stuga 40 cm. Det kan tyckas att jämförelsen är orealistisk men om har tar hänsyn till de två projektens ekonomiska förutsättningar är mitt projekt minst lika utmanande. Trots detta är jag i skrivande stund väldigt positiv när det gäller mitt åtagande. Förra veckan berättade jag om min lysande idé att ”kapa byggnaden 40 cm, men när byggmästare Sandell tog del av planen sågades jag jäms med fotknölarna. Som tur är har jag lärt mig att lyssna på dem som vet vad dom talar om. Det innebär att ursprunglig plan att ”hasa” bygget 40 cm är beslutat. Min positiva känsla beror på att i början av veckan knackade min bäste vän på stugan där jag lever i karantän. När han fredag eftermiddag tog farväl för att återvända till Limmared hade vi tillsammans grävt, krupit och sågat under förhållande som inneburit böter enligt arbetsmiljölagstiftning. Jag måste medge att min vän drog det tunga lasset men han är å andra sidan 6 månader yngre och på kvällarna unnade vi oss det bästa man kan äta och dricka. Det hela toppades med veckans gourmetfullträff fredag lunch; 2 smala korvar med mos!! Det kan bli aktuellt att flytten kommer ske inom fjorton dagar. Hur det ska gå till? En stor lastbil ställer sig på gatan 40 meter bort. På taket har den en vinsch och med hjälp av den ska den dra stugan 40 cm. Från andra sidan ska vi om det behövs skjuta på. Lätt som en plätt!

Trots pandemi och allt mörkare årstid tändes över helgen ett så efterlängtat ljus i form av Vinterstudion. Jag njuter av varje sekund och blir lycklig när man får ta del av Frida och Ebbas fantastiska dueller.

President Trump, alla mina farhågor jag gett uttryck för har tyvärr överträffats. Jag har under veckan tagit del av ett stort antal intervjuer med hans anhängare och de är uppriktigt övertygade om att Trump vunnit valet trots han fått 6 miljoner färre röster och 74 mandat färre än hans utmanare. Min respekt för denna nation är i gungning och den känslan tror jag en hel värld delar.

Elfsborg ligger två i allsvenskan.

Var rädda om er

Kjell