Önskar er alla ett Gott Nytt År med fler ljusa stunder än vi haft under 2020. Jag fick kraftig kritik från min närmsta medarbetare efter förra bloggen. Hon tyckte jag kunde slå an en betydligt positivare ton och gärna kryddat med någon trevlig berättelse. Och eftersom det är hon som bestämmer kommer här en liten trevlig episod från mellandagarna.

Under julhelgen ägnade jag traditionsenligt några timmar till att se över min privatekonomi. Trots fiaskot med min Attefall kunde jag konstatera att det fanns utrymme till att investera i något jag funderat på hela hösten. Jag ville så gärna ha ett helt underställ när jag åker skidor. Den ofrånkomliga glipan vid ryggslutet har irriterat mig enormt och säkert bidragit till besvärande höga kilometertider. Jag googlade och fann en butik som hade dessa plagg i sitt sortiment. Samma dag steg jag in i butiken och framförde mitt ärende till en trevlig dam som erbjöd sin hjälp. Då vi blev osäkra på L eller XL fick jag ta med mig plaggen till provrummet. Jag började med L och den satt som en smäck. Nöjd steg jag ut i butiken och visade upp mig för damen och något förvånad nickade hon ett avmätt godkännande. Då tog jag chansen och frågade om jag kunde få plagget till halva priset om jag lovade att posera i denna klädsel på sociala medier och berätta om deras butik. Hon svarade snabbt och bestämt att det inte var aktuellt utan hon kunde däremot överväga att ge mig plagget gratis om jag lovade att inte figurera i medier iklädd deras varumärke.

Förra veckan kunde ni läsa om att Pär hade de bästa förslagen till blogginnehåll. Ett av hans förslag var att jag skulle intervjua intressanta personer och det har jag tagit fasta på idag. Jag ville finna en representant för en snabbt växande kategori svenskar; ”missnöjda äldre män”. Jag fann en sådan och här kommer vårt samtal:

Har du bestämt dig för vilket parti du ska rösta på vid nästa val?

Ja det kan du vara riktigt säker på men vilket har jag att inte tänkt tala om för dig. Men så mycket kan jag säga det är inte de där jäkla sossarna.

Så du tycker inte om Socialdemokraterna?

Hur ska jag kunna göra det, dom har ju fullständigt förstört Sverige. Det bor ju nu fler utlänningar än riktiga svenskar i landet och alla lever dom på bidrag eller brottslighet. Katastrof är vad det är.

Vilken politisk fråga tycker du är viktigast?

Vården, den fungerar ju inte överhuvudtaget. Det är alldeles för få läkare och personal.

Var tredje läkare i Sverige är invandrare och i det fallet gillar du väl invandrare?

Nä, vi ska ha svenska läkare.

Tycker du vi ska höja skatterna för att ha råd med bättre vård?

Höja, är du från vettet. Man får ju knappt en krona över som det är nu.

En annan aktuell fråga är skolan. Vad tycker du om hur den frågan sköts?

Bedrövligt, på min tid gick vi 6-7 år i skolan och vi har klarat oss bra. Nu går dom i skolan tills dom är halvgamla. Dom borde jobba istället.

Men om vi ska få fler läkare måste man väl studera tills man är långt över tjugo år. Att klura ut det nya vaccinet kräver kanske lite kunskap?

Så jäkla svårt kan det in vara. Nä jag ska säga dig att det var bättre förr och vad är tacken till oss äldre, det är ju vi som byggt upp landet.

Vad har du jobbat med innan pensionen?

Jag hade lite vikariat när jag slutade skolan men jag blev motarbetad och fick inga jobb och när jag var 33 år förtidspensionerades jag. Myndigheterna har alltid motarbetat mig. Det blir andra bullar när mitt parti får mer att säga till om.

Detta var min första intervju och tyvärr lyckades jag inte lista ut vilket parti han sympatiserade med och han ville dessutom vara anonym vilket jag respekterar.

Avslutar idag med ett för oss viktigt meddelande:

Vi är mer än vanligt tacksamma om du vill visa ditt stöd till vår förening genom att vara medlem. 2020 har vi varit 629 medlemmar och vi vill gärna bli fler. Gratis entré hela året till museum, glashytta och utställningar. Swisha 200 kr till 1231068774 och uppge medlem, namn och telefonnummer. Du kan också använda vårt bankgiro 802458-0121

Var fortsatt rädda om er.

Kjell