Bilden ovan beskriver min vecka på ett rättvisande sätt. Det är få veckor sedan jag kom till världen, i slutskedet av andra världskriget, som uppvisat varmare väder. Just denna vecka inträffade en av årets absoluta höjdpunkter, Golfveckan på Kinds GK, och klubben överträffade sig själv genom mycket professionell organisation och en bana som vi medlemmar har all anledning att vara stolta över. Det visade sig till min stora överraskning att åren börjar påverka min fysik. Efter två dagars spel innehållande yrsel trots fem liters vätskeintag tvingades jag lämna återbud till dag 3 för att kunna göra come back dag fyra och fem. Räddningen blev att börja vätskeintaget innan start och framför allt att doppa kepsen och handdukar i alla tillgängliga vattenhinder. Trots detta extrema väder kommer jag minnas veckan som en av de bästa men av en annan anledning. På onsdagen spelade jag en partävling tillsammans med en vän som jag spelat hundratals rundor med. Att bara stå vid första utslaget var en härlig känsla. Tre månader tidigare trodde jag att vi spelat vår sista runda tillsammans. Han hade just fyllt 81 och inte spelat på 8 månader efter att en muskel gått av i axeln och i tillägg hade han genomgått en fotoperation som gått helt åt pipan, så där låg han med en fot stor som en fotboll och tanken på golf fanns inte kartan. Men nu stod han där efter ett antal antibiotikakurer och hundratals timmar med styrketräning och fem timmar senare tog vi emot femtepriset och han var bortom allt tvivel nyckelspelaren i vårt lag. Skam den som ger sig.

 

När jag återvände till stugan på lördagskväll blev jag bjuden på en underbar måltid och precis intill mig fanns en tjej som just fyllt sjutton dagar. Jag avstod desserten i utbyte mot att jag fick föräldrarnas tillstånd att ta upp henne ur vagnen och sen pratade vi en stund innan hennes mage tömdes och då tog den redan erfarne fadern över.

Den här lilla uppmaningen finner man på några platser i parken;

Det är med stor glädje jag konstaterar att under juli månad har redan fyrtiotal besökare hörsammat uppmaningen. En gratis heldag för familjen är uppskattat.

Trots den extrema värmen har vi flera dagar som varit fullbokade med vuxna och barn som bokat att blåsa sitt eget glas och man gläds när man ser hur stolta de är efter att ”konstverket” ställts in för kylning.

I skrivande stund visar temperaturen 22 grader och jag har just letat upp min ylletröja.

Vi hörs om en vecka.

Kjell