Jag har en ny kompis, hon är fyra år och vi har träffats varje dag ända sedan hon kom till Limmared i början av mars. Frågan är hur länge hon betraktar mig som en kompis. jag har anledning att vara orolig för trots all min erfarenhet har jag inte lyckats med att hjälpa till med att skaffa en plats på dagis åt henne. Jag har nu slutligen fått acceptera att enda chansen för vår kommun att bereda plats är att hon och hennes mamma registrerar sig som flyktingar. Mamman och jag kom fram till att trots en ofattbar flykt från kriget i Charkiv så valde vi söka permanent uppehållstillstånd eftersom pappan har jobb och mamman har jobb och de har eget boende, de belastar alltså inte med ett öre oss stackars skattebetalare. Varför skriver jag om det här återigen, jo, idag tog vi åter emot en buss med 50 flyktingar från Ukraina och bjöd dom på en härlig lunch. Kramar och tacksamhet visades i överflöd och mamman till min kompis gav tröst, kärlek och hopp till sina landsmän. Och vid det här en timme långa besöket förstärktes min oro för att misslyckas. Min kompis fann äntligen någon ”jämnårig” att leka med och hon lyckades också hinna med att ta sin nya kompis till lekparken. När de strax därefter skildes åt fällde jag en tår och förbannade vår byråkrati och politikers handlingsförlamhet. Jag träffade också en kvinna som berättade att det var långa köer till att få ansluta till Ukainska armen, men de får vänta, det finns inte tillräckligt med vapen.

Igår hade vi besök av 800 hundra skogsvandrare och stämningen vid målgång var ett privelegie att få uppleva. Grattis LIF till ett fantastiskt arrangemang.

Idag spelade Elfsborg fotboll mot IFK Göteborg. Elfsborg gjorde tre mål vilket var 2 fler än vad gästerna klarade av. Jag blev väldigt glad.

När jag strax går till sängs vill jag avslöja att jag är oerhört stolt över att få leda en organisation som Glasets Hus. Att hantera våra utmaningar under gårdagen kräver personal som är hängivna och en tjej som styr upp den mängd av oplanerade situationer som dyker upp. Hon jobbar hos oss. Till vår hjälp har vi ett antal volontärer som avstår allt annat för att hjälpa till när det som bäst behövs. När jag fikade klockan nio idag på morgonen tillsammans med ett tiotal volontärer som gjort huset kliniskt rent efter skogsvandrarnas invasion blev jag så där varm inombords/Kjell