Under perioden 2010-2011 fick jag ofta höra hur omöjligt det var att bygga ett Glasets Hus. Sex, sju år senare fanns det många tvivlare när vi bestämde oss för att bygga en park för 7-8 mkr utan kommunalt stöd. Nu är det alltså dags igen, att finna 1,8 mkr till nya ugnar och solceller. Vi kommer att klara det för att det är ett måste. Ett glasets hus utan glashytta känns som Elvira Öberg utan gevär. Som jag redovisade förra veckan saknade vi 1 001 000 kr. Nu saknar vi endast 999 000 kr. Jag är övertygad om att vi kommer lyckas även om jag inte just nu vet hur. Men en sak är jag helt säker på. När vi inviger den ”nya hyttan” kommer parkettplatserna vara bokade för de privatpersoner som utan uppmaning skänker pengar till projektet. I veckan damp det åter ner några tusenlappar. Denna gång från några av våra absolut största supportrar.

Just nu har jag upplevt VM finalen i fotboll. Grattis Argentina. 2:a målet !!! Det var den 17:e finalen jag såg, visst är jag priviligierad. Den första såg jag i Säms skola 1958 och jag kan fortfarande både Sveriges och Brasiliens laguppställningar utantill. Jag menar att det är kunskap som går under beteckningen ”viktigt vetande”.

Nu är det fem dagar kvar till tomten kommer. Min stora förhoppning är att en majoritet av hans klappar hamnar i Ukraina.

Några korta notiser;

  • Våra 6438 köttbullar tog slut i idag
  • Sveriges elpris ligger på genomsnittet i EU
  • Vi har haft alldeles för låga priser
  • I morgon klockan 09.00 äter ett fyrtiotal volontärer välförtjänt julgröt tillsammans.
  • 1,2 miljarder beräknades följa VM finalen

Önskar er alla en god jul, hoppas ni får dela den med nära och kära

Kjell