En femhundring dök upp till vårt klimatprojekt. Tack, alla bäckar små. Det ger följande status.

Status finansiering 2023-04-16

Igår fick jag uppleva en sådan där höjdardag som inträffar mycket sällan. Tillsammans med LIF hade vi kallat till volontärdag på Glasvallen, Glasparken och Glasets Hus. På Glaset Hus var uppgiften att sätta upp byggställningar inför solcells bygget som startar på måndag. Sextio underbara människor dök upp till frukosten klockan åtta. När vi skildes åt under eftermiddagen kunde man riktigt känna stoltheten av att vara en del av denna gemenskap och bidragit till ett bättre samhälle. Personligen innebär en sådan dag en kraftig motivationshöjning till att fortsatt kämpa på.

Men jag behövde den uppmuntran därför jag brottas sedan en tid med ett personligt problem, nämligen

utanförskap. Det tar sig uttryck i att jag inte kan deltaga i normala vardagsdiskussioner. Jag får sitta tyst och om jag försöker delta i samtalet tittar man på mig med höjda ögonbryn. Som vanligt när jag upplever problem nu för tiden så googlar jag för att finna en lösning på mina problem. I detta fall fann jag en test som kunde vägleda mig till att bryta detta utanförskap. Här kommer några exempel på de frågor som ingick i testet:

-Vad heter bonden som fick en fru

-Vem vann melodifestivalen

-Hur bakar man en bulle

-Vem bor här

-Vem dansade sämst

-Vem är den nya idolen

Etc.

Man kunde få max 100 poäng och jag fick 11 vilket handlade i den kategorin som bedömdes som asocial och där rådet var att det var dags att skärpa sig om man inte ville leva i total isolering.

Som ni säkert vet så står det i Romarbrevet 11:34 ”outgrundliga äro Herrens vägar”. Jag tror faktiskt att författaren då hade kärnkraft i åtanke. I går stängde den stora industrinationen Tyskland ner sina tre sista kärnkraftverk. I Sverige tävlar de politiska partierna plötsligt om hur vi snabbast kan bygga nya kärnkraftverk. Vad tycker du däruppe i din himmel Tage Danielsson.

Ett tips: På fredag kan ni komma på ett härligt after work på Glasets Hus. Vi lovar härligt väder ock stjärnkockarna Peter, Mangan och Pär har garanterat en smakupplevelse. (det är underbart när man får se sin son ha ärvt mina talanger). Boka gärna plats, såg att det redan var 80-90 gäster bokade.

Nu hinner jag inte skriva mer för jag ska se en repris på när en folkskygg bonde från de djupa skogarna i Härjedalen ska dejta tre storstadstjejer och de ska fira att han fått in höet. Och i morgon ska berätta om detta för mina kamrater vid måndagsfikat och kanske jag också i förbigående nämner att Elfsborg vann med 5-0.

Vi hörs/Kjell