Foto: Peter Knutson/Kungliga Hovstaterna

Någonstans i Europa finns en lastbil med destination Glasets Hus i Limmared. Nästa vecka har den värdefulla lasten nått sitt slutmål, vår glashytta. Som vi har väntat på detta besked. Snart kan vi åter njuta live av denna konst.

Solcellerna är på plats och vi är färdiga för produktion. Men Vattenfall, känner mig maktlös, funderar på att ta upp ärendet med Karl XVI Gustav. I veckan har jag hjälp en anställd med ett asylärende vilket inneburit kontakter med Skatteverket. Och jag lovar er att Skatteverkets service och kundbemötande i jämförelse med Vattenfall är som att jämföra proffs med misslyckade amatörer och då ka ni veta att Skatteverket kan bli mycket bättre

Så långt tillbaka jag kan minnas har jag varit ”upptagen” med något som engagerat mig. I första hand mitt jobb och numer GH-uppdraget, men även fritiden har varit fylld av ”hinna med”. På fritiden har det i huvudsak handlat om att utöva sport och att följa olika idrottsevenemang. Jag inser naturligtvis att jag har missat många andra möjligheter att förgylla tillvaron. Förra året reflekterade jag över hur många i min närhet kan diskutera någon växt, blomma, grönsak med samma passion som Elfsborg blivit felaktigt avblåsta för offside. Så jag beslöt mig för att testa om detta var något för mig. Jag satsade på att vid vår sommarstuga börja odla Wittrockiana. För er som inte är så inne i branschen som jag så får ni här en bild på min odling. Tyvärr måste jag medge att trots mycket kärlek och bevattning så har det bara kommit upp ett exemplar. Kanske miljön och jordmån inte var optimal.

I veckan har jag varit inblandad i ett antal ovanligt aggressiva diskussioner med min familj, främst den kvinnliga delen. Bakgrunden är att jag är bjuden på lunch nästa söndag av Hans Majestät Konungen och Drottningen. När jag fick inbjudan var anhörigas reaktion samstämmig, ”nu måste du köpa en ny kostym”. Mitt svar var tydligt och bestämt. Jag kommer bära en elegant mörk kostym som jag köpte till vår dotters bröllop för drygt 20 år sedan En hjälpsam och skicklig volontär har breddat midjan med 1,5 centimeter. Ett litet problem återstår, min finaste vita skjorta ger mig andnöd när jag knäpper översta knappen. Just nu undersöker jag möjligheten att flytta knappen 0,5 cm så jag har talförmåga om majestätet vill konversera.

På onsdag är det dags den stora showen från scenen i Glasparken. Mellan 9.30 och 15.00 är alla välkomna och njuta av härlig musik och smittande glädje och stolthet. Ett stort antal ”band” med funktionsnedsättning briljerar från scenen.

Skickar denna blogg ovanligt tidigt för 17.30 spelar Elfsborg seriefinal mot Malmö FF. Vem kunde tro det. Jag funderar ofta på när alla insändarexperter som idiotförklarade Elfsborgs ledning relativt nyss ska fatta pennan på nytt och medge att dom hade fel.

I Ryssland jublar man över att ha befriat den ukrainska staden Bachmut. Staden hade cirka 70 000 invånare men tydligen ville inte ukrainarna bli befriade för striderna har pågått i över ett år och staden ligger i ruiner. Den ryske legoknekten som fört befälet uppger att han förlorat 20 000 soldater men ger intryck av var stolt. Hur ska detta kunna få ett slut?

Kjell