Den 16:e augusti 1951 stod jag förväntansfull i mejeribacken i Gällstad med pappersflagga i handen. Jag vinkade ivrigt när kung Gustav den VI Adolf passerade för att smaka på mejeriets nya bästsäljare Tilciosten. Idag var det dags igen. Jag var inbjuden till lunch av nuvarande majestät och vår drottning. Residenset i Göteborg var platsen jag skulle infinna mig på klockan 11.50 i mörk kostym. Att komma för sent är för mig ”det gör man bara inte” och det vid ett sådant här tillfälle är det naturligtvis otänkbart. Så 11.10 passerade jag Ullevi och funderade på hur jag ska tillbringa väntetiden. I höjd med Heden tog det tvärstopp. Det vimlade av poliser och cirka 200 000 människor som kommit för att vinka åt kungaparet precis som jag gjort 72 år tidigare. Allt var avspärrat, såg en P-skylt uppåt avenyn och beslöt mig för att sälla bilen där. Kände igen Götaplatsen lite längre upp. Sedan började jag min vandring i mörk kostym och anlände genomsvettig 12.15. Då hade jag talat med cirka 10 poliser om möjligheten att korsa kortegevägen men dom tittade på mig som jag var en terrorist. Väl framme som sista gäst blev jag mottagen som den anstår en kungalunch. Efter mingel med bland annat Mustafa Mohammed fick vi instruktioner om hur lunchen skulle gå till. Efter att fått ”nävahälsa” på kungligheterna åtnjöt vi tre rätters lunch under mycket trivsamma former. Jag trodde att drottningen skulle fråga mig var jag köpt min kostym men hon hann väl inte i ett späckat schema. Jag är helt säker på att hon i smyg beundrade mitt klädval.

Lunchen var trots allt inte dagens höjdpunkt. Den inträffade klockan 09.00 då jag fick äran att invigningstala på ”Snälla parken cup” i Glasparken. Vi bjöd alla 100 deltagarna på pannkakor och medalj och jag njöt när jag såg alla dessa barn påhejade av mammor, pappor och deras mammor och pappor. Tack cupgeneral Jessica.

Status min övriga agenda:

  • Borås Tidning skrev i veckan om hur Vattenfall har hanterat vårt projekt Solceller. Två timmar in på torsdagen efter artikeln publicerats började allt hända på en gång. Massor av telefonsamtal och mail inom ett dygn på Vattenfalls initiativ och plötsligt är allt klart. Om det finns ett samband har jag ingen aning om.
  • Den utlovade ugnen skulle anlänt i veckan. Det gjorde det inte. Nytt bud är kommande vecka.

Vi hörs

Kjell