Bilden är tagen i fredags och jag darrade lite på handen av positiva känslor. Som ni ser kunde inte Bodil vänta med att dricka ur glaset med champagne och Bevan som just gjort två 24 timmars pass verkar minst sagt förväntansfull. Det känns som det är dags att påminna er läsare om vem Bevan är. Han kommer från Nya Zeeland och har nu varit vår ”mästare” under flera år. Det är svårt att förklara hans skicklighet. Det bästa jag kan komma på är att som Lionel Messi spelar i Limmareds IF. Det är inte enbart vi som gläds, ett stort antal kunder väntar ivrigt. Jönköpings universitet, Högskolan Borås och Tranemo Textil ligger främst kön.

Strax under 1000 personer kom igår till Ardagh för att få uppleva dagens glastillverkning på nära håll. I och kring Glasets Hus och Glasparken vimlade det av besökare. Fjorton föreningar visade upp sig och lät besökarna pröva på allt från ponnyridning till mattcurling. Själv fastnade jag för en stund där kyrkan på ett fantastiskt sätt skapade glädje för barnen. Klicka här! 

Under denna fantastiska lördag producerade våra nyinstallerade solceller 245 kwh så den extra kylda drycken smakade bättre än på mycket länge under lördagskvällen.

Trots alla dessa framgångar har jag sparat det allra bästa till sist. I slutet av veckan fick jag ett mail från glasbrukschefen där han uttryckte företagets beundran för det arbete vi lägger och framförallt det engagemang vi visar i integrationsutmaningar. Nu senast vårt stöd till Ukrainaflyktingar. I mailet framgick det också att de donerar en minst sagt rejäl peng för att visa sin uppskattning. Ardagh hör till de företag som ligger i Absolut framkant inom alla områden. Dagens moderna företag satsar stort inom områden som hållbarhet, klimat och socialt engagemang. En av orsakerna till detta är att attrahera en ny generation av välutbildade ungdomar.

Snart är det måndag morgon och då väntar nya hektiska dagar. Klockan nio börjar vi bygga en samlarutställning. Den kommer domineras av spelkort. Vi har glädjen att få låna stora delar av  Ali Jerremalms museum. Denna kompletteras av en historisk samling av snusdosor, vackra handväskor från olika årtionden, en smyckesamling och kakformar genom historien. Allt detta tillsammans med vackra kläder från förr. Utställningen pågår till 9:e juli och ni är inbjudna till vernissage onsdag mellan 15-17.

Väl mött

Kjell