[:sv]

Vecka 30 år 2011 hade Limmared cirka 17 besökare. Denna veckan har vi hälsat välkommen till tusentals gäster från när och fjärran. Enbart Glasets Hus har serverat långt över 1000 sommarbufféer och kön till vår redan berömda glass ringlar sig lång. Vart du än rört dig träffar du på besökare som gjort sitt livs fynd i någon av antikaffärerna. Parken har redan blivit det givna utflyktsmålet.

Jag har utomordentligt svårt att förstå att kommunens folkvalda inte inser effekten av denna förändring av samhället Limmared. Kommunen har blivit attraktivare, unga familjer väljer att bo kvar, hundra tusen besökare spenderar mer än 10 miljoner under sina besök och så vidare. Man behöver inte vara utbildad ekonom för att förstå vilken positiv effekt denna utveckling har ur ett skattebetalarperspektiv.

Under min senaste vistelse vid kusten har jag ägnat all tid åt projekt förrådsbygge. Jag vill påstå att jag kommit mer än halvvägs och just nu håller jag på med att lista ut hur man bygger en Z-dörr. Det som förvånar mig mest är att produktionskostnaden blir så hög. Om jag utgår från normal timpeng för en snickare kommer slutnotan hamna på cirka 19500kr. En anledning till att det tar lång tid är att jag ideligen blir störd av förbipasserande som vill ha byggråd och många frågar om jag kan bygga något liknande åt dom. För att slippa bli störd har jag satt upp en skylt där jag erbjuder kurser en gång i veckan vid minst 10 deltagare. Jag kommer då främst visa hur man ströar och kotlar. Jag kommer också varna deltagarna för att använda spännband i samband transporter av material.

Visst sprider det sig en trygghetskänsla över världen när nu det stolta England utsett Boris Johnson till premiärminister. Ivrigt påhejad av fenomenet Trump är han full av självförtroende. På min 74-årsdag har han lovat att England lämnar EU, utan avtal om Europa inte gör som han säger. Det påminner om engelsmannen som stod och tittade ut över kanalen när dimman låg tät, ”stackars kontinenten, de är helt isolerade”.

Som vanligt har jag denna vecka noga följt O-ringen med betoning på våra duktiga deltagare från Tranan. Jag är en stor beundrare av denna sport. På något sätt personifierar sporten ”det bästa med idrott”. Jag var aktiv i Gällstad NTO fram till 15-årsålder och nådde en 7:e placering i en tävling utanför Burseryd. En gång var jag nära att bli klubbmästare i klassen pojkar. Jag ledde klart fram till kontroll fem men kontrollen var utmärkt med sån’t där rött papper som man snitslar med. När jag kom dit stod en ko och tuggade på kontrollen och jag var inte i närheten att våga gå fram och stämpla. Efter att ha väntat in lite tuffare killar stämplade jag och blev trea i det 4 man starka startfältet.

Vänligen Kjell

 [:]