[:sv]

De senaste månaderna har jag ofta fått frågan varför jag slutat skriva om fotboll i min blogg. För er passionerade är det väl självklart att med LIF:s och Elfsborgs resultat de senaste månaderna känns ämnet mindre intressant. Men så hände det i den 94:e minuten, passningen, nedtagningen och den iskalla avslutningen. I stort sett hela Svensson klanen upplevde målet tillsammans framför Teven och plötsligt förbyttes uppgivenhet, ilska mot ren och sann glädje. Som en av Europas största badkrukor firade jag händelsen med segerdopp i havet.


Veckan har för min del helt präglats av mitt jättelika byggprojekt som kantats av motgångar. Torsdag eftermiddag var jag nära ge upp, jag hade då konstaterat att jag köpt för lite råspont till taket vilket gjorde mig oerhört besviken då matematiska beräkningar är en av mina bättre egenskaper. Jag tog mig samman och svalde förtreten och körde på nytt till bygghandeln och plockade till mig ytterligare tre brädor 3,9 meter långa. För att få in dem i bilen sågade jag av dem till 2,6 meter och upptäckte då att återstoden definitivt inte var 1,3 meter. De var 0,7 meter! Hyllan som jag tagit brädorna från båda gångerna var märkt 3,9 meter men innehöll brädor som var 3,3 meter. När jag påpekade detta vid betalningen tyckte expediten att det är upp till kunden att kontrollera längden!! Jag lovar alla och envar att om någon anställd på Glasets Hus skulle agera på liknande sätt så är inte framtiden lovande hos oss. Denna motgång och annat strul har jag gjort att jag måste börja jobba övertid för att vara klar till invigningen som äger rum på lördag. Det kommer bli en trevlig tillställning. I skrivande stund vet jag inte exakt vilka som kommer men bland de inbjudna finns P4 Halland, Gert Wingårdh och Ernst Kirschsteiger. Birgit Friggebo och Stefan Attefall har ringt och bett om en inbjudan men jag vill undvika att politisera projektet. Många av förbipasserande har uttryckt sin beundran för bygget och speciellt imponerats av designen. Jag är dock tveksam till att börja serietillverka då jag tror att marknaden inte tål den höga prisnivån. En ny kalkyl visar på att det kostat cirka 30000 kr och då har jag inte tagit ut någon övertidsersättning. På nätet hittar man färdiga förråd av denna storlek för 4-5 tusen kronor men jag tror att kvaliteten inte är i närheten av min skapelse. Tidigt i morgon påbörjar jag den stora utmaningen; bygga dörren och om en vecka kommer bloggen förhoppningsvis innehålla en bild på den färdiga skapelsen.

Kombinationen parken, polisutställningen, sommarbuffén och glassen är en kombination som inneburit en mycket framgångsrik vecka för Glasets Hus och nu när vi går in i vecka 32 kommer grädde på moset. Parken scenen tas över av blivande kulturpersonligheter.

 
www.glasetshuslimmared.se/parken

Slutligen en sensationell nyhet inom fotbollsvärlden. Det lovande brödraparet Svensson meddelade i eftermiddag under en snabbt inkallad presskonferens att de säger upp sina avtal med sin tränare och mentala coach (Peter/Kjell) och presenterade för mig en helt obekant ansvarig.

Vi hörs om en vecka

Kjell

 [:]