Hej, fortsätter om än något ansträngt att hålla en optimistisk ton och börjar därför med två härliga möten jag fick uppleva under fredagen. Jag satt fördjupad i datorskärmen på kontoret då det plötsligt stod två flickor mindre än en meter från mig. De var typ 5 respektive 3år. Samtalet gick så här:

” Vad heter du? Kjell. Vad gör du? Jag jobbar. Men du tittar ju på datorn.

Och var bor ni någonstans? Norra Strömgatan, jag tror det är nummer 6. Vi ska åka till Ronneby och hälsa på vår mormor.

Varför har du så lite hår? Jag är så gammal. Min mormor är inte så gammal.”

Strax dök mamman upp och hon berättade att de var från Alingsås och de hade varit på Glasets Hus många gånger. De älskade stället. Jag tipsade om parken till sommaren men det var onödigt. De hade varit där en halvtimme innan de belönades med fika.

Lite senare kom en av våra äldre volontärer in och sa att de fått lite pengar över denna månad och han undrade hur de gör för att skänka en slant till kommande tillbygge av parken. Förstår ni hur lätt det är att återgå till datorn och jobba vidare för att framgångssagan Glasets Hus fortsatt ska kunna utvecklas.

På samma tema; under veckan gick jag och riktigt kände efter om jag möjligen inte har ont i någon tand. Anledningen var att jag då personligen skulle få tillfälle att tacka för en storslagen gåva till parken.

Kommande vecka kommer gå i förberedelsernas tecken. Vi ska arrangera ett After work event som till punkt och pricka kommer följa alla aktuella råd och föreskrifter. Utanför huset grillar Peter och Mangan härliga burgare från Säteriet. Vi erbjuder bord för fyra personer utomhus och var ni än önskar inne i huset. Kanske ni vill sitta i hyttan eller mitt i pågående utställning. Boka!

Idag firar vårt yngsta barnbarn sin födelsedag, nio år. Hans far berättade att födelsebarnet hade under gårdagen varit på ICA och köpt en flaska cider inför den stora dagen och framfört följande önskemål på födelsedagsmeny, omelett till lunch och fisksoppa på kvällen.

Slutligen kan jag avslöja att jag startat ett tipsbolag där vårt äldsta barnbarn förväntas vara den store experten. Tyvärr måste jag meddela att det är få bolag som har upplevt en så dålig start. Igår kändes det som vi ”walked alone”

Hörs om en vecka

Kjell