Det har varit en vecka som har satt mitt humör på svåra prov. Förstod redan söndagsnatten att det omöjliga var på väg att hända. Var femte svensk röstade på Sverigedemokraterna och än mer obegripligt är att samma andel Limmaredsbor gjorde detsamma. I stängda rum diskuteras nu hur stort inflytande partiet ska få. Jag har nu fått lära mig att inget är omöjligt längre. Internationell press uttrycker minst sagt förvåning. Kanske vi får se Björn Söder som riksdagens talman, en befattning som rankas som den värdigaste efter kungen i vårt land. Han har en diger meritlista, han tycker inte samer och judar är svenska och har poserat leende med SS veteraner. Som sagt jag är djupt oroad och besviken.

Och här kommer nästa käftsmäll. Glasets Hus har som bekant engagerat oss i att hjälpa flyktingar från Ukraina. Kommunen har ordnat boende i Limmared för två mammor och två barn. De fyra bor nu tillsammans och har ett tryggt boende. I måndags lärde jag mig att de dessutom får 67 kr per dag och vuxen så nu kan de leva gott på våra skattepengar. Jag gick till ICA i Falkenberg med 67 kr på fickan och det tog timmar för mig att prioritera. Till slut bestämde jag mig för minsta förpackningen av toalettpapper, tandkräm, tvål, en påse skorpor, kaffe, nudlar och en liten bit ost. Innan jag ställde mig i kassakön tog jag fram miniräknaren och den visade att mina inköp kostade 176,80 kr. Jag ställde mig i ett hörn för att välja bort. Toapapper 35kr, det finns ju gamla tidningar. Nudlar 20,50kr, det finns kanske bär i skogen. Kaffe 52,95 kr, det finns ju vatten. Nu var jag nere på 68,35 kr. Då bestämde jag mig för utgången Lingongrova för 18 kr i utbyte mot skorporna och hade därmed bevisat hur frikostiga vi svenskar är. Det inte konstigt att vi har så hårt skattetryck. Bara så ni vet, de fyra äter numer gratis lunch på Glasets Hus.

Och så vill jag berätta om nackdelen med att ”ha mycket omkring sig”. Min granne tyckte jag skulle se över alla mina abonnemang och autogiro. Det tog jag mig äntligen tid till. Det gjorde mig definitivt inte på bättre humör som framgår av nedanstående brev till en av leverantörerna:

”För att kunna se allsvensk fotboll blev jag kund hos Discovery när ni tog över rättigheterna. Förra veckan bestämde jag mig för att gå igenom alla mina abonnemang och autogirobetalningar. Då upptäcker jag att Discovery drar för två abonnemang (349+499)!! Kontaktade er kundtjänst vid två tillfällen och båda representanterna förklarade att jag får skylla mig själv. Jag skulle sagt upp ”det gamla” när jag tecknade nytt. De beklagade att de inte kan se att man debiterar dubbelt och det beror att de jobbar enbart med mailadresser och under den här tiden har jag bytt mailadress. Jag påpekade att namn, telefonnummer, gatuadress finns i deras register och jag erbjöd mig hjälpa er att identifiera dubbelbetalande i en Excel fil. Ni tackade nej. Jag är övertygad om att ni juridiskt kan försvara ert agerande men jag vill påstå att ni är ett företag med mycket låg affärsmoral som man helst ska undvika.

Efter några avkopplande dagar helt allena i sommarstugan har humöret gradvis börjat återvända till normal nivå. Så nu ägnar jag all vaken tid åt att hitta de 1,8 mkr som krävs för att vi ska kunna öppna vår älskade hytta igen.

Vänligen/Kjell