Det dyker upp ljusglimtar då och då. I veckan fick jag ett samtal Södra skogsägarna. Jag blev lite konfunderad då jag på sin höjd har någon enbuske hemma på den inte alltför ompysslade tomten. Men ärendet var något helt annat. En trevlig man berättade att de ville skänka GH 5000 kr i kulturstöd. Jag tackade så mycket och talade om att det kom väldigt lämpligt då utmaningarna är större än på länge. Nu har jag telefonen nära mig dygnet runt och hoppas någon mer ska höra av sig med liknande budskap.

Som jag berättat har vi för närvarande ingen levande hytta. Jakten på sponsorer pågår för fullt och vi har långtgående idéer om att under tiden arrangera andra aktiviteter i hyttan. Glasfusing står högst på listan. Vår nära partner ABF är involverade i planerna. Kanske andra hantverk också och i kombination med studiecirklar.

Kommande vecka kommer vara ganska intensiv. Här ett urplock:

  • Prefab, Kommunen, Primo, Lidhs och Månstads snickeri konfererar hos oss.
  • På måndag börjar vi bygga utställningen ”Väv i Sjuhärad”. Den kommer då direkt från den stora vävmässan i Halmstad. Invigning och vernissage lördag 1:e oktober. Missa inte detta. Utställningen pågår fram till 12:e oktober.
  • Så på fredag händer det. Quiz kväll! Och så kommer han äntligen, Elvis. Vi garanterar en alldeles underbar kväll. Kanske finns det någon enstaka plats kvar om vi får återbud. Ring Bodil.

Jag var 13 år och kan än idag uppleva känslan när jag första gången hörde Jailhouse rock och King Creole. Det var magiskt. Fram till dess var Flottarkärlek med Snoddas det häftigaste så ni förstår hur epokgörande det var.

Just nu pågår folkomröstningar i de södra delarna av Ukraina. Invånarna ska ta ställning till om de vill att deras land ska införlivas med Ryssland. Servicen är fantastisk. En del får förmånen att hämtas eller kommer någon till deras hem för att försäkra att de får möjlighet att utnyttja sina medborgliga rättigheter. Jag följer valet med stort intresse och jag har en vag känsla av att Putin vinner valet och i nästa steg kommer han anklaga Ukraina och Nato för att de anfaller hans fosterland.

Nu måste jag sluta skriva då jag håller på att frysa fast i sommarstugans soffa. Du sparar väl också på elen?

Vänligen

Kjell