[:sv]

Idag börjar jag med att reflektera över hur tiderna förändras. Jag är av någon anledning en stor skeptiker till uttrycket ”det var bättre förr” och jag lovar att bjuda på en öl till den som kommer på mig att använda detta uttryck. Låt mig ge ett slående bevis på hur tokigt detta uttryck är. Ett av våra älskade barnbarn tillbringar just nu ett halvår i Frankrike för att förbättra sin franska. I stort sett varje dag känns det som vi aldrig haft så nära och frekvent kommunikation. Blogg, instagram, facebook, skype ,chatt.. Jämför detta med följande berättelse. 1981 bestämde vi oss för att göra en bilresa i Europa. Fru två barn och svärfar var mitt underbara resesällskap. Vi hade bokat en veckas boende i Italien strandnära Medelhavet. Allt var enligt våra förväntningar, men efter nästan en vecka utan att veta vad som händer där hemma beslöt vi oss för att kosta på oss ett telefonsamtal. Vi organiserade detta projekt så att jag skulle finansiera samtalet så att v hade tillräckligt många lire så att samtalet kunde pågå i fem minuter (vilket är en evighet för mig i telefon). Frun utsåg sig själv till operatör. Så med fickorna fyllda av mynt anlände vi till anläggningens telefonkiosk. Vår kära grannfru var den som var utvald att dela nyheter med. Tyvärr svarade hon inte vid första försöket, inte heller två timmar senare, men tidig kväll fanns hon där. Mitt blygsamma krav på nyheter var hur det gått för LIF i senaste matchen och hur vädret var i Sverige. Inledningen av samtalet handlade om att reda ut varför ingen svarat vid de två första försöken. Till slut konstaterade grannfruarna att de berodde på  ICA besök och nästa gång var orsaken, dags att hänga upp tvätt. Så långt hade samtalet pågått i drygt fyra minuter och varningssignalerna om att pengarna började ta slut blev alltmer frekventa. Något stressade kunde de konstatera att alla mådde bra och att vi ses om 14 dagar. Hur vädret var och hur det gått för LIF fick jag läsa i sparade BT några veckor senare. Hoppas ni förstår att jag inte tycker det var bättre förr.

Idag hade vi lagt in ett extramöte i ”parkgruppen” och vi kunde konstatera att 82 företag har skänkt varor/tjänster till ett värde av 200000 kr. Så, nu är vi beredda att inom kort dra igång det stora LOTTERIET där vi hoppas få ett brett stöd från allmänheten. Nästa vecka är en milstolpe i Glasets Hus korta historia när vi tar de första spadtagen.

Nu är vi hundra gubbar och grabbar som på fredag kväll ska umgås på detta nya event. Det finns lite platser kvar för de som är intresserade.

Visst är det konstigt att svenska skott blir ”kant ut” och de norska ”kant in”.

Den liberala riksdagsdamen som hyrt lägenhet av sin man har verkligen tagit begreppet liberal till nya höjder.

kjell[:]