[:sv]

Kära läsare, nu finns ingen återvändo. Parken kommer invigas kl.11.00 den 15:e juni. (om 92 dagar). Vi har ett litet problem kvar. Vi saknar 2’200000 kr. Projektgruppen jobbar nu intensivt med att finna dessa pengar. Huvudspåret är att övertyga kommuninvånarna om att bidra till finansiering. På onsdag distribuerar vi 5500 foldrar till alla hushåll där vi försöker övertyga alla om att det är en god ”investering”.

I torsdags genomförde vi en ceremoni, ”första spadtaget”. 40-50 barn kom med sina spadar och man kunde ta på alla positiva förväntningar. Alla barn var dock inte helt nöjda. En 10-åringen kom hem alldeles genomsvettig så hans pappa frågade vad som hade hänt. Han förklarade att han grävt så mycket. Pappan frågade då om det inte fanns någon grävmaskin på plats. ”Jo, men den använde dom inte” blev det mycket irriterade svaret.

I fredags hade vi debut på Grabbar och Gubbar. Drygt hundra gentlemän dök upp och stämningen var både hög och koncentrerad när gästerna prövade de olika grenarna i femkampen. Till min stora förvåning fanns det deltagare som drack öl under tävlingarna. Under eftermiddagen prövade jag de olika grenarna och var lite stolt över att slagit i en 4 tums spik på 9,5 sekunder. Senare visade det sig att de fanns de som var snabbare. En yngling från Ölsremma vann detta moment på 2,19 sekunder. Jag såg flera byggmästare under kvällen som försökte anställa honom. Sju sekunder efter segraren är ju ändå en ganska liten marginal. Arrangemanget lovordades så nästa gång får man hänga på låset för att boka plats.

Från den stora världen noterar jag att man hållit val till högsta församlingen (vår riksdag) i Nordkorea och jag kan inte förstå varför inte vi svenskar lär oss från deras sätt att genomföra ett val. Ni kommer ihåg alla turer innan vi fick till en regering. Röstdeltagandet i Nordkorea var 99,9% och den statliga televisionen rapporterade att ”bortfallet berodde på utlandsvistelser och en del befann sig till havs. Alla delegater valdes enhälligt vilket kan ha berott på att det fanns enbart en kandidat till varje plats. Hur svårt kan det vara?

Vilka veckor det varit för en nörd som mig, men nu är det över både i Östersund och Seefeldt. Tack Sveriges Television och tack Stina, Frida, Hanna, Charlotte, Maja och många fler. Själv ska jag göra en ny ljumskoperation kommande vecka och sedan startar jag upp jakten på en stafettplats ifall Rickardsson slutar.

Vi hörs om en vecka/Kjell[:]